Бензиновите Двигатели с директно впръскване FSI , TSI и GDI се нуждаят от почистване с Carbon Clearing защото дюзата впръсква директно в цилиндъра и се запушва от нагара при горенето в цилиндъра.

Carbon Clearing

От друга страна всмукателните клапани не могат да се почистват и това е причина с течение на времето да не уплътняват добре. Това води до затруднено палене на двигателя , по лоша динамика и увеличен разход на гориво.

Carbon Clearing 1

Другият основен проблем на Двигатели с директно впръскване FSI , TSI и GDI е запичането на сегментите в буталата и повишената картерна вентилация.

Затова е необходима отново помощта на Carbon Clearing, когато газа изпаряван от машината влезе в цилиндъра той почиства Карбоновите отлагания от каналите на буталото и освобождава сигмента. Така сигментите са освободени и притискат по-плътно цилиндъра , по този начин се увеличава компресията на двигателя, неговата динамика, намалява разхода на гориво и масло.

Carbon Clearing 2

Затова се Възползвайте от предимствата и възможностите на Carbon Clearing и върнете живота на вашият двигател .Дайте му възможността отново да диша свободно и той ще ви се отблагодари!